Svetila

Svetila

Svetilke za vaš dom so lahko stenske ali stropne. Svetila nam osvetlijo naš prostor. Izdelujemo klasične led luči, ki imajo lahko plastične pokrove ali pa izberemo bolj tradicionalna svetila. Ko govorimo o tradicionalnih svetilih imamo v mislih kovana svetila, ki so unikati in se odlično podajajo vašem prostoru.

Kako namestiti svetila

Pri namestitivi svetila vam lahko pomagajo strokovnjaki ali izdelvoalci svetil. Lahko pa si vzamete nekaj minut časa in sami namestite svetilo na primerno mesto.

Kaj je razlika med zunanjimi in notranjimi svetili.

Pri zunanjih svetilih so le te izpostavljene vremenskim vplivom, zato jih je potrebno primerno zaščititi. Zaščitena svetila ohranjajo odlično delovanje in ni bolajzni, da bi prišlo do hujših poškodb. Seveda pa priporočamo, da vam svetila namestijo strokovnjaki, ki se s tem opravilom srečujejo vsak dan in jim je popolnoma jasno kako delujejo.

Kakšno svetilko izbrati

Europska unija je pričela podpirati led svetila pri čemer kupce ravno ne osvešča oz informira, da ko klasična svetilka izkoristi svojo življensko dobo, da je zgolj za v smeti. S tem ne moramo ravno trditi, da so takšne svetilke primerne in ekonomične. Ko zavržemo zgolj žarnico je to lažje predelati, saj vsebuje bistveno manj snovi, ki jih potrebujemo pri izdelavi le te. Pri Led svetilkah, ki imajo integrirane celice je potrebno celotno svetilko zavreči. Ta pa vsebuje bistveno več sestavnih delkov, ki jih je potrebno praktično tudi izdelati. Drži, da Led svetila porabijo bistveno manj energije, a bi bilo potrebno v prihodnosti trazmisliti in svetila bistveno še bolj dodelati.