Najboljša kosilnica

Električna kosilnica

Na trgu je pri izbiri nove kosilnice ogromno možnosti. Na voljo so najrazličnejše izvedbe, v vsaki kategoriji pa cela vrsta modelov in izdelkov, ki zakomplicirajo odločitev. Poleg tega se močno razlikujejo seveda tudi potrebe uporabnikov, zato je nemogoče podati le eno priporočilo. Vseeno pa v zadnjem času nekatere kosilnice posebej izstopajo kot priljubljena in vsestranska izbira.

Električna kosilnica

Trendi kažejo, da je prihodnost električna. Tudi pri kosilnicah je to očitno, saj se kupci vse bolj odločajo za električne izvedbe, ki v primerjavi z bencinskimi ponujajo obilo prednosti. So čistejše in lažje za vzdrževanje, kar že takoj pomeni tudi prihranek pri stroških uporabe. Poleg tega je motor bistveno učinkovitejši, vir energije pa že tako cenejši. Resda je električna kosilnica v izhodišču nekoliko dražja, a se investicija vsekakor povrne skozi dolga leta uporabe.

Na voljo so zelo raznoliki modeli. Eno skrajnost predstavljajo ročne kosilnice in kose, na drugi strani pa najdemo vrtne traktorje in sedežne kosilnice, ki prav tako lahko delujejo na elektriko. Vsaka električna kosilnica bo ponudila podobne prednosti, seveda pa so specifike odvisne od modela. Razlogov za izbiro bencinske kosilnice skorajda ni, z izjemo ugodnejše cene in širše izbire.

Rider kosilnice

Če moramo priporočiti še vrsto kosilnice, izstopa izvedba rider. Rider kosilnica je idealna za vse mogoče potrebe, s tem pa cilja na širok spekter uporabnikov. Gre za neke vrste sedežno kosilnico, ki pa ni tako zmogljiva in tudi ne tako draga in okorna kot večji vrtni traktorji. Treba je sicer priznati, da so rider kosilnice napredne in zmogljive naprave, ki so pogosto tudi zelo kompleksne in optimizirane za določen namen, s tem pa tudi po ceni lahko presežejo večje sedežne kosilnice. V vsakem primeru pa nudi rider kosilnica učinkovito in brezskrbno košnjo na vseh mogočih površinah, dobro pa se obnese tudi pri večjih izzivih in zahtevnejših terenih, seveda pod nadzorom usposobljenega uporabnika.