Balkonske ogarje

balkonske ograje

Danes je na tržišču ogromna ponudba balkonskih ograj. Izbirate lahko med klasičnimi in modernimi balkonskimi ograjami. Balkonske ograje so lahko kovane ali lesene. Pri kovanih balkonskih ograjah je potrebno izpostaviti trdnost izdelkov in trajnost, ki jo dosežemo z vrhunskimi materiali in primerno obdelavo kovine. Kovane balkonske ograje so izdelane iz nerjavečega jekla, ki daje trajen izgled in trdnost.

Nanos barve na balkonske ograje

Nanos barve na balkonske ograje je lahko praškasto oz ročno barvanje. Pri praškastem barvanju gre za enakomeren nanos barve po celotni površini ograje in se s tem zagotavlja, da ima ograja odličen izgled.

Kako ograjo zaščititi pred erozijo

Ograjo pred erozijo lahko zaščitimo z vročim cinkanjem, kar pomerni, da je pred nanosom barve in laka potrebno ograjo vroče cinkati in ji z tem podaljšati življensko dobo.

Vzdrževanje balkonske ograje

V primeru, da je bila balkonska ograja vroče cinkana ni potrebno skrbeti, da bo prišlo do vejega vzdrževanja. Ograjo je potrebno po vsaki zimi samo obrisati, da odstranimo večjo umazanijo, ki se je nabrala v celem letu.

Kdo izdeluje balkonske ograje

Poznamo več izvajalcev balkonskih ograj. Izpostavili bomo kovače, ki ograjo izdelajo popolnoma ročno in si pri tem pomagajo s kladivom in nakovalom ter vroče obdelovalnimi pečmi. V pečeh kovina dobi obliko, ki jo je možno kasneje prilagajati na poljubno novo obliko

Kam torej po balkonsko ograjo?

Primerno umetno kovaštvo bo zagotovo našli na Spondji Lipnici, kjer se tradicija kovanja že ohranja več kot 150 let. Kovačiše izdelujejo različne kovane izdelke po meri in željah naročnikov.

Dodaj odgovor